dimecres, 20 de juny del 2007

Una altra cosa que no cal dir parlant

Benvolguts polítics,

M'agradaria saber perquè sempre us entesteu en fer les coses malament.

Avui, una amiga m'ha passat un Power Point que explica el desastre que el govern de Chile vol permetre. Resulta que hi ha una zona anomenada Valle del Carmen, on s'uneixen dos rius, l'aigua dels quals ve d'unes glaceres a la muntanya. Doncs resulta, que sota aquestes muntanyes hi ha plata i or, i el Govern del país ha donat permís a una minera d'EEUU d'on és soci el pare Bush, perquè l'exploti.

Si es du a terme el projecte, els àrids produïts taparan els rius amb la consegüent sequera, contaminaran aigües, provocaran malalties, pobresa... Com és que un país permet que passin aquestes coses? Que no veuen que el seu país no s'emportarà ni un duro del que en treguin i a sobre la gent nativa ho passarà malament?

No m'entra al cap que la gent no pensi en els demés i que no permetin que flueixi la informació entre la població i el poder. Que no estan al poder perquè la gent ho ha permès? Que no ha estat la població la que ha deixat que una persona gestioni un país? I he dit, gestionar un país, no destrossar-lo. Haurien de no deixar que empobreixi, que la gent no pateixi. Però resulta que hi ha gent que no té en compte la gent més humil i treballadora, ja sigui perquè no ella no ho ha estat mai o, perquè ho ha estat i ara amb el poder i els diners no recorda el que va ser amb anterioritat.

En fi, que hi ha coses que només amb una imatge, amb una notícia al diari, amb un e-mail o amb un Power Point, com és el cas, es poden explicar situacions que passen arreu del món sense haver-se vist mai les cares. Coses que té la informació, que és universal encara que hi hagi gent que ho vulgui impedir.

Mireu el link i opineu.